Застосування

Рекомендована доза внесення «Біопроферму» 2-6 т/га. Остаточна норма внесення розраховується в залежності від вирощуваної культури, запланованого врожаю та агрохімічних характеристик грунту. Добриво рекомендовано вносити під час основний або передпосівний обробіток грунту навесні, найоптимальніше — восени, розкидним способом або локально (в рядки, гнізда, лунки), при потребі здійснювати підживлення.

Орієнтовні норми внесення органічного добрива «Біопроферм»
(для фермерських господарств)
Культура
|
Норма внесення
|
Оптимальний
період для основного внесення
|
зернові, зернобобові,
технічні
|
1,5-4 т/га
|
Осінь (вересень-жовтень)
Весна (березень-квітень)
|
овочеві, ягідні,
баштанні культури:
|
3-6 т/га
(локально в стрічки до посіву)
|
плодові дерева, ягідні кущі:
|
1-3 кг/ на рослину
|
трави, газони:
|
1-2 т/га
|
Рекомендовані норми внесення органічного добрива «Біопроферм»
(для присадибних та дачних ділянок)
Важливо пам’ятати!!! При внесенні «Біопроферму» у грунт здійснювати перемішування добрива з грунтом!!! Оптимальним є внесення «Біопроферму» у вологий грунт або провести зволоження грунту водою! Норми внесення «Біопроферму» можуть коректуватися в залежності від особливостей грунтово-кліматичних умов!
Культура
|
Доза и спосіб використання
|
Висівання насіння овочевих культур, вирощування розсади помідорів, капусти, перцю, огірків
|
Приготування поживного субстрату, грунтосуміші — 50-100 г добрива змішати з 1 кг грунту:
|
Приготування субстрату для вирощування декоративних та квітучих рослин
|
Склад субстрату: 2-5% добрива;
85% торфу;
10% піску
|
|
Основне удобрення
|
Підживлення
|
Група овочевих культур:
— капустяні
— коренеплідні (морква, петрушка, селера, редиска, стоовий буряк тощо)
— цибулеві (цибуля ріпчаста, порей, часник)
-клубнеплідні (картопля)
— плодові-овочеві (бобові,помідори, баклажани, перець тощо )
— гарбузові (огірки, кабачки, патисони)
— баштанні (диня, кавун, гарбуз)
|
— 50-70 г при посадці в кожну лунку чи гніздо, перемішуючи з грунтом, або
- 100-150 г на погонний метр на дно борозни, перемішуючи з грунтом, або
— 0,3-0,6 кг/ м² під перекопку грунту
|
— 0,2-0,5 кг/м² навколо стебла рослини
|
Зелені (листові) однорічні культури:
Салат, кріп, шпинат тощо
Багаторічні овочеві:
Щавель, ревінь, хрін тощо
|
— 100-150 г. на погонний метр на дно борозни, перемішуючи з грунтом, або
— 0,2-0,5 кг/м² під перекопку грунту
|
Плодові дерева:
|
2-3 кг — при посадці в ямку , перемішуючи з грунтом
|
-1-1,5 кг/ м² пристовбурового кола, щорічно навесні для 1-4 річних дерев;
1-2 кг/ м² пристовбурового кола для дорослих дерев
|
Плодово-ягідні кущі:
|
0,5-1 кг при посадці в ямку, перемішуючи з грунтом
|
— 1-2 кг під кущ
|
Полуниця:
|
— 50-70 г при посадці в кожну лунку чи гніздо, перемішуючи з грунтом, або
— 0,4-0,6 кг/м² під перекопку
|
0,3-0,5 кг/ м² — ранньовесняне мульчування навколо стебла рослини
|
Виноград:
|
— 1 кг в лунку при висаджуванні, перемішуючи з грунтом;
|
— 1-2 кг навколо стовбура
|
Газони:
|
— 100-200 г/м² — основне внесення під передпосівну культивацію
|
— 50-100 г/м²- щорічно ранньою весною
|
Квітучі, декоративні рослини:
— кімнатні рослини, розсада квітів
— декоративні кущі
|
50-100 г змішати з 1 кг грунту
100-300 г при посадці під кущ, перемішуючи з грунтом
|
20 г — поверхнево, навколо стебла рослини
50-100 г — поверхнево, навколо стовбура рослини
|
|